Toscane

Toscane
Norcenni Girasole Club ligt in de Arnovallei in de binnenlanden van het prachtige Toscane.  Het landschap van deze provincie, die volgens velen het échte Italië is, verrast vakantiegangers jaar in, jaar uit. Maar ook de vele cultuurschatten maken Toscane tot een geliefde vakantiebestemming.

De provincie ontdekken
Om Toscane te ontdekken is deze camping een prima basis. Zo maakt u in de buurt mooie wandelingen en fietstochten door de natuur. Een bezoekje aan cultuurstad Florence is eigenlijk ook een must. Met de trein bereikt u Florence binnen een half uurtje. In de zomermaanden rijdt er vanaf de camping een busje naar deze stad. Maar Toscane is méér dan Florence; breng ook eens een bezoek aan Pisa en Sienna.

Gastronomie in Toscane
Camping Norcenni Girasole Club organiseert diverse excursies, waardoor u nog meer te weten komt over Toscane. U kunt ook de bekende Chiantiroute volgen. Deze route loopt door oude dorpjes en voert u langs wijngaarden en restaurants. Een gouden tip voor levensgenieters!

Bijzondere plaatsjes in Toscane
Toscane kent veel bijzondere plaatsjes, waaronder het dorpje San Gimignano. Dit middeleeuwse dorpje ligt vlakbij Figline Valdarno. San Gimignano staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en kan jaarlijks op duizenden bezoekers rekenen. Komt u ook eens kijken?

Comments are closed.