Figline Valdarno

Figline Valdarno
Bij het sfeervolle plaatsje Figline Valdarno in Toscane ligt de ideale familiecamping Norcenni Girasole Club. Het stadje, dat op slechts vijf minuten van de camping ligt, kent een rijke historie. U treft hier dan ook veel bezienswaardigheden.

Monumentale gebouwen in Figline Valdarno
In Figline Valdarno zijn het marktplein en de San Francesokerk de moeite van een bezoekje waard. Verder kent deze plaats nog meer monumentale gebouwen, zoals het Palazzo Pretorio. In dit paleis, dat in de 14e eeuw werd gebouwd, vindt u het gerechtsgebouw. Ook is het een aanrader om de Via del Croce en het Teatro Garibaldi te bezichtigen.

Leuk winkelen
In Figline Valdarno draait het niet alleen om historie en cultuur. De plaats staat namelijk ook bekend als leuke stad om in te winkelen. Genieten van een Italiaans ijsje en heerlijk eten in één van de restaurants hoort daar natuurlijk bij.

Uitstapjes in de omgeving
Vanaf Figline Valdarno kunt u een uitstapje maken naar Pinocchio Park in Collodi. Vooral wanneer u met kinderen op vakantie bent is dit een aanrader. Dit park ligt 80 kilometer van de camping af. De stad Florence is nog makkelijker bereikbaar: het ligt op slechts 30 kilometer afstand van Figline Valdarno.

Comments are closed.